Tζίλντα ένα όνομα για ωραίες

Στη Φιλοζωϊκή στο Πικέρμι τέλειωσε τη ζωή της η Τζίλντα η τόσο όμορφη περσική γάτα -σίγουρα η ωραιότερη!- της αδελφής μου. Προχθές μου είχε πει "Κοίτα την καλά γιατί δεν θα την ξαναδείς..." Σα να το είχε διαισθανθεί πως θα μας άφηνε δια παντός... Πάντως η εξέλιξη ήταν πολύ γρήγορη: Ξαφνικά η γάτα αρρώστησε, δεν έτρωγε είχε γίνει λιπόσαρκη εντελώς. Είχαν κάνει εξετάσεις και ήξεραν πως δεν θα επιζούσε. Την επομένη την πήγανε στη Φιλοζωϊκή εκεί όπου είχαν γιατρέψει τον άλλο γάτο τους τον Χάγκυ.

Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα γιατί η Τζίλντα ήταν στα τελευταία της πια.
Εκεί στην κλινική την επαύριο της επίσκεψής μου στο σπίτι τους, έφυγε αμετάκλητα από τον κόσμο αυτόν όπου για δεκατέσσερα χρόνια είχε βρει αγάπη, φροντίδα, περιποίηση, διασκέδαση, καθαρούς και συννεφιασμένους ουρανούς, λογής λογής τοπία... Η στενοχώρια μας ήταν μεγάλη γιατί ήταν μια πολύ όμορφη, ήσυχη, πιστή αφοσιωμένη ύπαρξη. Όταν ήταν ώρα του φαγητού πάντα πλησίαζε στο τραπέζι σα να ζητούσε και αυτή να φάει κάποιο μεζέ, τις άλλες ώρες ήταν κρυμμένη κάπου στο σπίτι αλλά μόλις τη φώναζαν Τζίλντα, Τζίλντααα... αμέσως ερχόταν τρέχοντας.

Όλα λοιπόν έχουν ένα τέλος κι έτσι επήλθε και το τέλος της Τζίλντας όπως και τόσων άλλων ωραίων υπάρξεων, όπως και της περίφημης συνονόματής της στο φιλμ νουάρ Τζίλντα που τόσο είχε συγκινήσει τον κόσμο με την αισθαντική παρουσία της και τη θαυμάσια ερμηνεία της στο τραγούδι "put a blame on me!"

Rita Hayworth Gilda 1947

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ