Ταλιατέλες με Παρμεζάνα και Μαϊντανό

Ταλιατέλες με σάλτσα τυριού
Ταλιατέλες με Μαϊντανό & κρέμα

Ένα Ιδιαίτερα εύκολο φαγητό Απλά βράζεις τις ταλιατέλες και τις περιχύνεις με τη σάλτσα της κρέμας με τη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό - που έχεις στο μεταξύ ετοιμάσει.

Αυτό που δίνει την extra γεύση στο φαγητό είναι το λάδι τρούφας (truffle-oil) (στα κινέζικα είδη) (λίγες σταγόνες ωμό επάνω στις ταλιατέλες) και φυσικά ο μαϊντανός: Ψιλοκομμένος χωρίς τα κοτσάνια και η Παρμεζάνα - ο βασιλιάς των τυριών την αποκαλούν, ποιοι άλλοι; οι Ιταλοί φυσικά και έχουν δίκιο.

  • Ταλιατέλες Taliatelle : Συσκευασμένες σε στρογγυλές φωλιές είναι σαν τα φετουτσίνι Fetuccini αλλά πιο κοντές και φαρδιές.
  • Σάλτσα κρέμας (extra γεύση): Τσιγαρίζεις λίγο μπέικον, ρίχνεις λίγη κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών φυσικά, προσθέτεις το τυρί ανακατεύοντας με λίγο νερό απ' το βράσιμο των ταλιατελών, τέλος ρίχνεις ψιλοκομμένο τον μαϊντανό ανακατεύοντας συνεχώς κι αμέσως κατεβάζεις απ' το μάτι.
  • 5 είδη συναφών ζυμαρικών Ιταλικής κουζίνας: Λαζάνια λεπτά, Λαζάνια φαρδιά, Ταλιατέλες, Φετουτσίνι, Παπαρδέλες
Bon Appétit!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Σεπτέμβριος 1922 - Η Καταστροφή της Σμύρνης