"Gazarte": Τ' αστέρια στη γη

Gazarte Terrace
Στην έξοδο του μετρό του Κεραμεικού (Γραμμή Σύνταγμα - Μοναστηράκι) μόλις λίγα βήματα απόσταση, βρίσκεται το Gazarte  -Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού: Κινηματογράφος, βιβλιοπωλείο, μουσική σκηνή και τελευταίο αλλά πολύ καίριο, το μπαρ του με τις μουσικές από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, τα εξωτικά κοκτέιλς και κυρίως η Θέα! Μια θέα απ' την ταράτσα του σύγχρονου μοντέρνου Κτιρίου όλης της Αθήνας και από ψηλά!

Όσο κρατάνε οι καλοκαιρινές νύχτες, μια επίσκεψη στην ταράτσα του Gazarte θα ανταμοίψει τον επισκέπτη κάθε διαφορετικού γούστου: Εδώ η Αθήνα δείχνει όντως "της γης το δαχτυλίδι" του παλιού τραγουδιού. Μακριά από το θόρυβο της πόλης, τους μετανάστες σε κάθε βήμα, τις ουρές στα κάθε λογής ταμεία, τις χρονοβόρες μετακινήσεις, τη μιζέρια τέλος πάντων που τη συναντάς συχνά-πυκνά και που κυρίως οφείλεται στην έλειψη πρασίνου, στις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες, στους στενούς δρόμους ως επί το πλείστον, στη πυκνή δόμηση κλπ.

Δίπλα από το μπαρ "Bar Resto" του 2ου ορόφου θα βρεις Ελιές, Ροδιές, Μανταρινιές και σε γλάστρες μέσα, λεβάντες, βασιλικούς, μέντες - ολόγυρα στην έκταση της Ταράτσας (Terrace) που σκορπούν άφθονο και μεθυστικό το άρωμα τους προσφέροντας τη δροσερή τους ανασεμιά - ανάσα δροσιάς στη ζέστη της καλοκαιρινής Αθήνας...
Εδώ υπάρχει μόνο η φωτεινή ανταύγεια του φωτισμένου Παρθενώνα, τ' αστέρια, οι φωτεινές επιγραφές διάσπαρτες στο μαύρο φόντο του ορίζοντα... Κι αν έχει φεγγάρι, το ποτήρι θ' αστραποβολά ακόμη περισσότερο, από το πολύχρωμο λαμπυρίζον φως της διπλανής σύγχρονης σιδερένιας —συνάμα πλίνθινης παραδοσιακής, "Τεχνόπολης"!
Καλη Διασκεδαση!
Gazarte: Βουτάδων 32 - 34 Γκάζι

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ