Ηδωνικό



Ένα τσίπουρο με γλυκάνισο, με πλούσιο άρωμα και σπάνια γεύση, αποτέλεσμα πολλαπλής απόσταξης από διαλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών, σε σύγχρονους αποστακτήρες. Απόσταξη και εμφιάλωση Κτήμα Λαζαρίδη, Αδριανή Δράμας.

Το τσίπουρο αυτό είναι ένα γνήσιε Ελληνικό προϊόν που προέρχεται από τους φλοιούς των εκλεκτών σταφυλιών - με πλούσιο άρωμα και σπάνια γεύση ως αποτέλεσμα πολλαπλών αποστάξεων από επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών. Αυτά αναγράφονται στο φιαλίδιο του Τσίπουρο Ηδωνικό, του κτήματος Λαζαρίδη.

Το μπουκάλι είναι κομψό και κοσμείται με ζωγραφικό έργο του Ι. Νάνου που αναπαριστά σε φόντο τοποθεσία με κυπαρίσσια και οικήματα απ' τη μια κι απ' την άλλη αετό επάνω σε μπάλα ποδοσφαίρου, έναν ξανθό νέο σε περισυλλογή καθώς κάθεται σε τραπεζάκι καφενείου πίνοντας τσίπουρο.

Όσοι λοιπόν προσέρχεστε στα μοντέρνα ρακάδικα, να γνωρίζετε για το τσίπουρο και τις παραλλαγές του: Υπάρχει σε δύο εκδοχές - με γλυκάνισο και δίχως γλυκάνισο. Το γλυκάνισο το κάνει να μοιάζει με ούζο λόγω του αρώματος του, ενώ το δίχως γλυκάνισο είναι κατάλληλο για να προστεθεί και μέλι για να γίνει το γνωστό "Ρακόμελο" - ποτό που το συνηθίζουν ιδιαίτερα στην Κρήτη και έχει γίνει δημοφιλές στα άνω στέκια. Μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι προσθέτοντας αρκετό - ζεστό όμως μέλι, για να αναμειχθεί καλά με το τσίπουρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπωνοποιία Αλεπουδέλη

Αρχαίο πετράδι της Αδριατικής

Ζήτημα στυλ