ΑΣΧΟΛΙΕΣ

  1. Μαγειρικη Υλικα

    • Ιταλικη Κουζινα

      • Ζυμαρικά (Ταλιατέλες, Παπαρδέλες, Λιγκουίνι, Φετουτσίνι)
      • Truffle Oil
      • Παρμεζάνα
      • Μοτσαρέλα
      • Βαλσαμικό Ξϋδι
      • Μανιτάρια Πορτσίνι
      • Μπεζάολα
      • Προσούτο
    • Κινεζικη Κουζίνα

      • Φυστικέλαιο (peanut oil)
      • Σησαμέλαιο (sesame oil)
      • Σως Ψαριού (fish sauce)
      • Φύλλα ρυζιού (Rice sheets)
      • Κινέζικος Αρακάς
      • Iceberg
      • Noodles Ρυζιού
      • Μανιτάρια πλατιά (plevrotus)
      • Όϊστερ σως
      • Φρέσκο σπανάκι
      • Φινόκιο finochio
    • Aραβικη κουζινα

      • Σαμπάλ Σελέκ
      • Λάιμ (Κεφίρ λάιμ kefir lime)
      • Δυόσμος
      • Κορίανδρος (coriander)
      • Σκόρδο
      • Λιβανέζικα αγγουράκια
      • Τσίλι σως
      • Μηλόξυδο
      • Παστό Ταντούρι (tandoor)
      • Τορτίγιας (tortillas)
      • Κέσαπ Μάνις
      • Φρέσκο σπανάκι (fresh spinach)
      • Φρέσκος Κορίανδρος (fresh coriander)
      • Παστινάκες (πιπεριές pastinak chillies)
    • Ινδικη Κουζινα Recipes

      • Ζαφορά safran (στίγματα ή σκόνη) - Χρησιμοποιείται και στην Ιταλική Κουζίνα πχ. Πένες - αν είναι με σάλτσα γιαουρτιιού και δυόσμο - Ελλάδα παραγωγή Κοζάνη (Κρόκος Κοζάνης)
      • curry
      • Chilly
      • Coriander
      • Coconut
      • persil
      • Turmeric - Κουρκουμάς - το βασικό συστατικό των καρυκευμάτων με κάρυ
    • Αφεψηματα - Μυρωδικα - Βοτανα

      • Aloe Blossom Herbal Tea
      • Rosemary - Δενδρολίβανο
      • Camomille
      • Orange Peel
      • Cloves
      • Blackberry leaf
      • Fennel
      • Ginger
      • Cardamon
      • Aloe Blossoms
      • Gymnema Sylvestre
      • Cinnamon - Κανέλλα
      • Πάπρικα (Κόκκινο Πιπέρι)
  2. Μαγειρικη Σαλατικα Χορτα

    • Σαλατες

      • Φινόκιο - Χρησιμοποιείται στην Ιταλική Κουζίνα πχ. στις Παπαρδέλες Ιταλικό ζυμαρικό Α΄επιλογής φαρδύτερες από τις Ταλιατέλες
  1. Wines

    • Cooking

      • Marsala
      • Vodka
      • Cognac
      • Porto κόκκινο
    • Επιτραπεζια

      • Château de Terrefort-Quancard
      • Αγιάμπελος Το κρασί αυτό ξεχωρίζει για το πρασινοκίτρινο χρώμα του, τα φρέσκα φρουτώδη αρώματα του, την ευχάριστη γεύση του. Συνοδεύει όλα τα θαλασσινά, τα άσπρα κρέατα, τα φρέσκα φρούτα και γλυκά. —Οινωνάς ΑΒΕΕ, Πάτρα
    • Λικερ Ιταλικα

      • Grappa
      • Sambuca - (Ιταλικό λικέρ από γλυκάνισο). Στην Ιταλία σερβίρουν τη σαμπούκα με πάγο και τρεις κόκκους καφέ σαν απεριτίφ ή μετά το δείπνο. Αλλοτε τη σερβίρουν μέσα σε φλεγόμενο σφηνάκι, το οποίο πρέπει να το σβήσει κανείς έγκαιρα, πριν καεί όλο το αλκοόλ, να περιμένει για λίγο να κρυώσει και μετά να το πιει.πηγή
        Αν το πιεις αφού το ανάψεις και περιμένεις λίγο να κρυώσει στο ποτηράκι, οι κόκκοι του καφέ μαλακώνουν και τρώγονται ευχάριστα...
      • Limoncelo
      • Fragolino

Προ καιρού...

Το Χελωνάκι

Το κρύο που σκότωσε το χελωνάκι Σήμερα έθαψα το χελωνάκι. Σε μια άκρη του κήπου κοντά στον Βέρντι, το καναρίνι. Το χώμα που του έρριξα...